Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Παράνομη η δαπάνη για τα δάφνινα στεφάνια των ηρώων

Παράνομη η δαπάνη για τα δάφνινα στεφάνια των ηρώων



Παράνομη κρίνεται πλέον η δαπάνη για τα… δάφνινα στεφάνια, που κατατίθεντο έως σήμερα για να τιμήσουν τους ήρωες των μαχών! Είχαμε ακούσει για περικοπές παντού, αλλά δεν φανταζόμασταν...

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αττικής η δαπάνη για δάφνινα στεφάνια επιτρέπεται μόνο από την Δημοτική Αρχή, καθώς σε άλλη περίπτωση δεν εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες του δήμου!

Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαμάχη που ξέσπασε στον δήμο Οινοφύτων τον περασμένο Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Οινοφύτων στη Βοιωτία υπέβαλε αίτημα για την προμήθεια 43 δάφνινων στεφανιών συνολικής αξίας 1.023, 40 ευρώ στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Βοιωτίας, Αντώνιο Νικητάκη.
Ο επίτροπος όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει το ποσό, αφού τα έξοδα δεν θεωρούνται λειτουργικά και η διαμάχη έφτασε μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο Αττικής, το οποίο απέρριψε επίσης το αίτημα του κ. Αδαμόπουλου.
Σύμφωνα με την απόφαση, σε καμία διάταξη του νόμου τα στεφάνια δεν ανάγονται στη λειτουργική δραστηριότητα του Δήμου και δεν συντελούν στην εκπλήρωση των σκοπών αυτών.
http://www.madata.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1023/43=23.79 ειναι πολλά τα λεφτά για 1 στεφάνι δάφνινο! καλά κάνανε και σταμάτησαν την μάσα

ΜΕΔΕΩΝ είπε...

ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ.ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΘΑ ΝΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ.ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ.ΕΓΩ ΕΜΕΙΝΑ ΑΥΤΟΣ ΕΦΥΓΕ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ.ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ