Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Βενιζέλος: "6,5 εκατ. ευρώ το μήνα στοιχίζει στην Ελλάδα η Λιβύη"


Μπορεί η Ελλάδα να διανύει μία από τις πλέον δύσκολες οικονομικά συγκυρίες στην ιστορία της, με το Μνημόνιο και τις όποιες προβλέψεις του να γονατίζουν τους Έλληνες πολίτες, ωστόσο, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, λεφτά υπάρχουν, τουλάχιστον για τη συμμετοχή της Ελλάδας, στις επιχειρήσεις των δυτικών στη Λιβύη...



“Περίπου 6,5 εκατομμύρια το μήνα μας κοστίζει η παροχή διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Συνεπώς, αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ”, δήλωσε το μεσημέρι στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο υπουργός επανέλαβε πάντως, ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια αλλά περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων και μόνο και πρόσθεσε:

“Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της Ε.Ε.”.

Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι “μια στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Η λύση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική και διπλωματική. Η οποία θα σέβεται την ενότητα, την ακεραιότητα της εθνική κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμα των πολιτών της να κάνουν τις δικές του επιλογές δημοκρατικά μέσα σε ένα κράτος δικαίου”.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα δεν έχει αποικιοκρατικό παρελθόν και δεν έχει ενεργειακά συμφέροντα στη Λιβύη. Το κίνητρο μας ανάγεται στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και ισορροπημένοι, νηφάλιοι και ψύχραιμοι”.

http://apolitistosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: