Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ελεύθερος με εγγύηση ο εστιάτορας που έβαλε τα ποντίκια. Αθάνατε Έλληνα.

Ο Νικόλαος Γαλιατσάτος το πρωί της Τρίτης παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Upper Durby District Court και του δικαστή Michael Cullen, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, για εγκληματική αταξία, για παρενόχληση και για κακομεταχείριση ζώων. Ο δικαστής αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση δέκα χιλιάδων δολαρίων και διέταξε την επιστροφή του στο ίδιο Δικαστήριο την ερχόμενη Τετάρτη. Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας του Απερ Ντάρμπι Μάικλ Τσίτγουντ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά στα 47 χρόνια ενεργού υπηρεσίας στο Σώμα των αστυνομικών που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τέτοια πράξη......

Ο  ιδιοκτήτης της πιτσαρίας στο Απερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ προσπαθούσε να βάλει μια σακούλα με ποντίκια σε δύο άλλα ομογενειακά εστιατόρια της ίδιας περιοχής. Ο ομογενής οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου πήρε κλήση να παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου ενώπιον του δικαστηρίου.
Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Ντελαγουέρ Βάλεϊ, είπε πως δεν είχαν καμιά πληροφορία και ότι δεν έγινε προσαγωγή του δικαστήριο.
Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας του Απερ Ντάρμπι, Μάικλ Τσίτγουντ, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός, τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους πράξεις.
Είναι η πρώτη φορά που τα ποντίκια χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για αξιόποινες πράξεις. Οι αστυνομικοί εξέφρασαν φόβους ότι πρόκειται περί «μεγάλου πολέμου των πιτσαριών», είτε «του ποντικού έναντι πιτσαρίας», δήλωσε ο κ. Τσίτγουντ.
Ο 47χρονος, Νικόλαος Γαλιατσάτος, βάσει του αστυνομικού ανακοινωθέντος προσπάθησε να σαμποτάρει αντίπαλα καταστήματα ρίχνοντας ποντίκια στις τουαλέτες τους. Τα ποντίκια ήταν αγορασμένα από κατάστημα με κατοικίδια.
Το απόγευμα της Δευτέρας εισήλθε ως πελάτης στο εστιατόριο «Verona Pizza» στην διεύθυνση 8917 W Chester Pike στο Απερ Ντάρμπι της Πενιλβάνιας και ζήτησε να πάει στην τουαλέτα κρατώντας στα χέρια του μια σακούλα. Στη συνέχεια πήγε στο μπαρ αγόρασε κάτι και βγήκε χωρίς να προκαλέσει την υποψία των ιδιοκτητών.
Ενας από τους πελάτες αντιλήφθηκε ότι κάτι έγινε με την σακούλα και ανέφερε το γεγονός στον συνιδιοκτήτη, Φάνη Φάκα.
Ο κ. Φάκας, χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε στην τουαλέτα να δει τι συμβαίνει. Είδε τις πατημασιές επάνω στη λεκάνη της τουαλέτας και κάλεσε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο εστιατόριο για έρευνα. Από τον έλεγχο εντόπισαν τη σακούλα με τα ποντίκια που είχε τοποθετήσει επάνω στο ταβάνι και έσπευσαν να τον ακολουθήσουν.
Τον εντόπισαν στο επίσης ομογενειακό εστιατόριο, στο «Uncle Nick’s Pizza» που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πρώτο. Ο Γαλιατσάτος μόλις αντιλήφθηκε ότι τον παρακολουθούσαν πέταξε τη δεύτερη σακούλα με τα ποντίκια στον κάδο απορριμμάτων.
Ο «Εθνικός Κήρυκας» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον 24χρονο Φάνη Φάκα, αλλά η επικοινωνία κατέστη αδύνατη μέχρι και ετούτη την ώρα.
Ο Νικόλαος Γαλιατσάτος, σεβόμενος την εντολή του δικηγόρου του, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.
Ο πατέρας του, Γεώργιος Γαλιατσάτος, χαρακτήρισε την πράξη του γιου του «μεγάλη βλακεία» και προϊόν του πολέμου που δέχτηκε ο γιος του από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το εστιατόριο.
Ο Νικόλαος Γαλιατσάτος προ τριών περίπου μηνών άνοιξε το εστιατόριο «Nina’s Bella Pizzeria», στην διεύθυνση 8445 West Chester Pke στο Havertown.
«Από την πρώτη στιγμή του έκαναν έντονο πόλεμο οι άλλοι εστιάτορες της περιοχής. Ηθελαν με κάθε τρόπο να τον απογοητεύσουν και να κλείσει το εστιατόριο. Του έκαναν τηλεφωνήματα για παραγγελίες πενήντα δολάρια και άνω και του έδιναν διευθύνσεις που δεν υπήρχαν μόνο και μόνο για να τον λυγίσουν. Υποχρεώθηκε να πάρει ειδικό μηχάνημα να ανιχνεύει την προέλευση και τους ιδιοκτήτες των τηλεφώνων. Αν και η πίεση ήταν αφόρητη εν τούτοις δεν δικαιολογούνταν η πράξη του», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο πατέρας του Γεώργιος Γαλιατσάτος, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμπαρασταθεί στο γιο του και στα ορφανά του παιδιά.
«Ο Νικόλαος, όπως επεσήμανε, είναι σπουδαγμένος. Η απόγνωση τον οδήγησε σ’ αυτή την πράξη», είπε ο 73χρονος Γεώργιος Γαλιατσάτος, ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλλονιά.
Προ τεσσάρων περίπου ετών ο Νικόλαος έχασε την σύζυγό του και έχει μείνει μόνος με τα δύο ορφανά παιδιά, την Νίνα 7 ετών και τον Γιώργο 2 ετών.
«Λατρεύει τα παιδιά του και γι’ αυτό και το κατάστημα το ονόμασε ‘Nina’s Bella Pizzeria’. Eίναι στοργικός πατέρας και κάνει το παν για τα παιδιά του, αλλά ο πόλεμος που δέχτηκε από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το μαγαζί ήταν μεγάλος», πρόσθεσε ο κ. Γαλιατσάτος.
«Να θυμάστε πάντοτε ότι σε κάθε ιστορία υπάρχει και άλλη άποψη, αλλά δεν μπορώ να εισέλθω σε περαιτέρω λεπτομέρειες», κατέληξε ο κ. Γαλιατσάτος.
http://www.ekirikas.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Φάκας όμως τα έπιασε τα ποντίκια. τυχαίο? δεν νομίζω

Ανώνυμος είπε...

kala