Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Natura, naturally…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ απο το www.agelioforos.gr
To πλησιέστερο προς το Natura σημείο του τελευταίου νόμου δε βρίσκεται στην κωμωδία που συζητήθηκε στη Βουλή (στη Βουλή με τις κοινωνικές της ευαισθησίες και άλλα άγρια θηρία) αλλά σε κάτι ξεχασμένους στίχους του Ρίνγκο Σταρ με τίτλο Act naturally=παίζοντας φυσικά: «Σκοπεύουν να με βάλουν σε ταινία / θα γίνω ένας σταρ του σινεμά / θα παίξω ρόλο θλιβερού μπακούρη / αρκεί απλώς να παίξω φυσικά». Το Νatura είναι ένα πρόγραμμα που προστατεύει και σέβεται το περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα. Αφήνει όσο γίνεται απείραχτη τη φύση αλλά σέβεται και την ανθρώπινη παρουσία υπό σαφείς περιορισμούς. Επιτρέπεται να κουβαλάς ξύλα, να έχεις καλλιέργειες της περιοχής (όχι ταπιόκα στο Πάικο, για παράδειγμα), αν υπάρχουν ιστορικοί οικισμοί να μπορείς να τους κατοικείς αλλά χωρίς ιδιωτικές πολεοδομήσεις και άλλες πονηριές των τοπικών κοινωνιών και, ασφαλώς, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφύγεις, είναι χασαποψαροταβέρνες, είτε σε τέσσερα είτε σε δέκα είτε σε τρεις χιλιάδες στρέμματα. Αλλά στην Ελλάδα, ανάπτυξη σημαίνει Αράχοβα και Αγιος Αθανάσιος Καϊμακτσαλάν. Δηλαδή, πατείς με πατώ σε, τετρακίνητα και επώνυμοι που «δραπετεύουν» -τρομάρα τους!- «γεμίζοντας τις μπαταρίες τους».
Δέκα στρέμματα ήθελε η Μπιρμπίλη, θα παραμείνουν τέσσερα. Οι Ελληνες δε θα αγοράσουν δέκα στρέμματα. Μια βιομηχανία προσυμφώνων που έγιναν πριν από 30, 40 και 50 χρόνια (σιγά μη σας πιστέψουμε) θα απλωθεί στις Νατούρες της χώρας. Ολοι θα αποκτήσουν προσύμφωνα τεσσάρων στρεμμάτων και από 12 μάρτυρες που θα το βεβαιώνουν κλαίγοντας. Τα υπόλοιπα δε μου έχει μείνει κέφι μήτε να τα θρηνήσω. Υπάρχει στο υπουργείο Περιβάλλοντος μια έρμη Διεύθυνση Παραδοσιακών Οικισμών. Και άλλες υπηρεσίες. Για σύνταξη, φαντάζομαι. Και βέβαια, η Νατούρα που τους ενδιαφέρει δεν είναι στα παραμεθόρια, αλλά στα νησιά μας. Εκεί όπου έχει σημασία να έχεις ορυχεία και λατομεία. Τώρα, θα επιτρέπονται κι αυτά.
Γιατί κατέβηκε αυτό το νομοσχέδιο; Μα για να καλύψει τους μαινόμενους υπέρ των τοπικών συμμοριών βουλευτές που καταλαβαίνουν ότι σώνεται το λαδάκι τους. Επιπλέον, το κύμα της απόγνωσης μετατρέπεται σε άρνηση οποιασδήποτε προσπάθειας για συμμάζεμα των ασυμμάζευτων. Σας έχω ειδοποιήσει ότι, κατά τη γνώμη μου, αν η κυβέρνηση αποτύχει, δε θα είναι κύριο θέμα που θα φτωχύνουμε, αλλά θα επιστρέψουμε με τον πιο βάρβαρο τρόπο στην έλλειψη κάθε νοικοκυροσύνης. Δε θα υπάρχουν ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ, ώστε να θησαυρίζουν, αλά Νάπουλα, αυτοί που ψειρίζουν τα σκουπίδια. Δε θα υπάρχει μέρος στη χώρα που να μη φυσάς τις τσιγαρούκλες σου στα μούτρα των άκαπνων και δε θα υπάρχει τόπος άχτιστος, παρά μόνον αν δεν τον θέλει κανένας. Και το μοναχικό τραγούδι του Ρίνγκο που θα άδει, μόνη και οικολόγος, η υπουργός Περιβάλλοντος: «Ελπίζω να 'ρθεις να με δεις να παίζω/και ξέρω πως θα δεις πια καθαρά/τον πιο χαζό που έγινε αστέρι / αρκεί απλώς να παίζω φυσικά».

1 σχόλιο:

giannisdistomo είπε...

ΦΙΛΕ ΤΣΟΠΑΝΕ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!!

-ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ -ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΩ ΑΜΠΕΛΙ-,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!!!!
ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ.Α.Α ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.
Η ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ κ.κ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΚΑ'I'ΚΙ ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΒΑ!!!!!!
ΥΓ1.ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΥΚΙΑ ΣΕ ΕΣΚΙΜΟΟΥΣ ,ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΧΩΡΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ....
ΥΓ2.ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΛΙ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α