Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στερεά Ελλάδα. Έργα που δεν έγιναν ποτέ!!


Σκάνδαλο μεγατόνων ξέσπασε στη Στερεά Ελλάδα, με τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων-μαιμού αξίας πολλών εκ. ευρώ που δεν έγιναν ποτέ. Όπως δημοσιεύει το LamiaReport, μετά από τις καταγγελίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου αλλά και δημοσιεύματα του τύπου (ΗΜΕΡΑ και ΣΕΝΤΡΑ) γινόντουσαν μελέτες μαϊμούδες, ύποπτες αναθέσεις και σκανδαλώδεις συμβάσεις από τους διοικούντες την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, τα προηγούμενα χρόνια. Αποκαλύφθηκε έτσι, ότι χάθηκαν μεγάλα ποσά (που άγγιζαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ) τα οποία προορίζονταν για τη δημιουργία δημοσίων έργων.

Πρόκειται για χρήματα που προορίζονταν να δοθούν για να γίνουν έργα που θα «έπιαναν» τόπο και θα δημιουργούσαν υποδομές
ενώ ταυτόχρονα θα έδιναν θέσεις εργασίας στην περιφέρεια της Στερεάς… Παρ’ όλα αυτά, πήγαν στα σκουπίδια ή –μάλλον- στις τσέπες κάποιων… Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου ζητά να μάθει που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα ποια έργα αφορούσαν και ποια τελικά παραδόθηκαν. Μάλιστα ο κ. Απόστολος Καραναστάσης είχε βάλει το θέμα και στη συνάντηση που είχαν πρόσφατα με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία.

Ο Περιφερειάρχης πάντως, Κλέαρχος Περγαντάς, όταν ρωτήθηκε από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για την υπόθεση, αρνήθηκε
να απαντήσει λέγοντας πως τώρα που η υπόθεση ερευνάται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας δεν είναι σωστό να μιλήσει γι’αυτό.
 http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: