Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μας ξεπέρασε και η…Μποτσουάνα στο δείκτη παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας

Άλλη μια αρνητική επίδοση για την Ελλάδα, η οποία πλέον φιγουράρει στην 90ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, ανάμεσα σε 142 χώρες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα του World Economic Forum.
Η Ελλάδα που υποβιβάστηκε άλλες 7 θέσεις σε σχέση με πέρισυ, είναι λιγότερο ανταγωνιστική από τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη FYROM, την Μποτσουάνα, τη Γουατεμάλα και το Λίβανο, καθώς και η τελευταία σε ανταγωνιστικότητα από τις χώρες της ΕΕ.
Στη φετινή λίστα η Ελβετία παραμένει η πιο ανταγωνιστική οικονομία του πλανήτη. Ακολουθούν Σιγκαπούρη, Σουηδία, Φινλανδία, ΗΠΑ και Γερμανία.
http://ekkentro.wordpress.com

16 σχόλια:

3o mati είπε...

Η ΑΡΑΧΟΒΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓEI ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΔΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΕΝΙΑ.
ΠOΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΠΕΙΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΕΝΙΑ; ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ 3ο ΜΑΤΙ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΠΟΡΔΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Η ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΠΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΣΑΝ ΠΟΡΔΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΟΥ ΚΩ..ΟΥ.ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΗΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥ ΖΥΓΑ ΜΑΤΙΑ .ΔΥΟ Η ΤΕΣΣΕΡΑ.Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ Η ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ? ΤΑ ΤΡΙΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΟΥΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΠΙΟΥΝΟΙ ΞΕΡΕΙΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΓΕΙΟ.ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΣ ΜΟΝΟ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ

3o mati είπε...

Αντι να γραφεις εντεκα ολοκληρες σειρες για μενα, δεν γραφεις μια για κατι που δεν σου αρεσει και που χρειαζεται να αλλαξουν οι αρμοδιοι;
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια..

ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ είπε...

ΣΤΕΙΡΙΩΤΕΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ Δ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΙΡΙΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΧΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΟΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΛΕΣ.ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΥΡΟ,ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΑ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΟΥ Δ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΒΑΤΕ,ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΛΕΙΨΕΙ.ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΙ;ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;MHΠΩΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΕΟΥΣ;NA ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ,ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ.[οπως βγηκε και η αληθεια για το σχολειο σημερα με ενεργειες των γονεων,προς απογοητευση του αντ/ρχου και του προεδρου].

ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ είπε...

ΕΡΧΟΜΑΙΙΙΙΙ.ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΑΩ ΦΟΥΣΤΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΚΟΤΕΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΑΛΛΟΤΕ;ΤΩΡΑ ME TO ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΤΕΙΡΙΩΤΕΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Στειριώτισσες γυναίκες φοράνε φουστάνια και έχουν το θάρρος να πάρουν το μικρόφωνο και να πουν την γνώμη τους στις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται στο Στείρι.
Εσύ ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ είσαι γυναικάκι,σε λυπάμαι άρρωστο σκουληκάκι γιατί μια ζωή έχεις μάθει να σέρνεσαι, καληνύχτα

ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ είπε...

ΠΟΣΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΙΩΤΙΣΑ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΙΚΑΡΟΣ είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΗΓΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΙΡΟΙΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ,ΑΞΙΑ Η ΓΙΟΥΛΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΜΑΣ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ.ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ.ΑΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

αντι να μεινετε ενωμενοι ν αντιμετωπισετε τις καταστασεις καθεστε και τρωγεστε αν τα κοκκορια.ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε για ποιους υπολοιπους μιλας; αυτους που γυρισαν τωρα απο τα μπανια;τωρα θυμηθηκαν ξαφνικα το σχολειο;αλλα νομιζουν οτι εχουν βαλει τα ρουφιανακια τους αναπληρωματικα στην θεση τους,να μαθαινουν τα νεα του χωριου.

Ετεροδημότης Β΄ είπε...

Αγαπητέ άνδρα που λες ότι φοράς παντελόνια!!!!!! γιατί απ΄ότι ξέρω οι άντρες που φοράνε πανταλόνια ότι έχουν το λένε μπροστά και όχι πίσω σαν τις γυναικούλες στις γειτονιές....και απ΄ότι καταλαβαίνω δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου και κρύβεσαι πίσω την μικρή οθόνη του υπολογιστάκου σου....

Ανώνυμος είπε...

Φίλες και φίλοι σχολιαστές

Συμπεριφερόμαστε σαν έναν πολίτη αποχαυνωμένο που γνωρίζει μόνο να φωνάζει αλλά όχι να σκέφτεται,

να κάνει εύκολη κριτική αντί να προτείνει

και να θυμώνει όχι γιατί ήδη έχουν καταστρατηγηθεί τα δικαιώματά του αλλά γιατί έχασε αυτά που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει.

Και βέβαια δεν περιμένει κανείς από την κακομαθημένη μάζα τον πολιτών να λειτουργήσει διαφορετικά, άλλωστε «ὅπερ ὁ ὄχλος φιλεῖ», που έλεγε κι ο Θουκυδίδης, έτσι λειτουργεί.

Αυτό που περιμένω είναι τους πνευματικούς ανθρώπους να βγουν στον κόσμο, να κατέβουν στο Πλατωνικό σπήλαιο της απαιδευσίας και την αμάθειάς μας και να βοηθήσουν τους δεσμώτες να λυθούν από τα δεσμά τους.

Ανώνυμος είπε...

φιλε ανωνυμε 5.53μ.μ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ;