Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας σχετικά με τις συνενώσεις σχολείων.


                                               Προς:
Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων,
κα.  Διαμαντοπούλου Άννα
Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι  15180

ΚΟΙΝ: 1) Πρωθυπουργό
κ. Γεώργιο Παπανδρέου

2) Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων,
κα. Χριστοφιλοπούλου Έυη

          3) Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
              κ. Περγαντά Κλέαρχο

Με την από 09-03-2011 επιστολή μας, σε απάντηση του με αριθμ. Πρωτ. 528/2.2.2011 εγγράφου σας, είχαμε σαφώς και εμπεριστατωμένα προτείνει, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα σχολεία του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας να παραμείνουν ως έχουν, με εξαίρεση ίσως τα δυο Δημοτικά Σχολεία Άσπρων Σπιτιών.
Επιπρόσθετα σας είχαμε επισυνάψει και σχετική εμπεριστατωμένη επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Άσπρων Σπιτιών, με την οποία συμφωνούσαμε απολύτως.
Αντιθέτως εσείς, και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο τις δικές σας – όσο και της αρμόδιας Υφυπουργού, αγνοώντας μας, προχωρήσατε σε λύση,  η οποία αντί να λύνει ενδεχόμενα προβλήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως ισχυριστήκατε, δημιουργεί νέα με απρόβλεπτες συνέπειες στην τοπική κοινωνία του εργατικού οικισμού των Άσπρων Σπιτιών – Παραλίας Διστόμου. Συγκεκριμένα με την απόφαση σας  να μεταφέρετε το Γυμνάσιο των Άσπρων Σπιτιών, το οποίο λειτουργούσε εξαιρετικά – βρισκόμενο στην καρδιά του οικισμού και σε κτίριο το οποίο συντηρούσε η Εταιρεία «Αλουμίνιο της Ελλάδος», με χωρίς κανένα λειτουργικό πρόβλημα, δημιουργείτε αναστάτωση στην καλύτερη των περιπτώσεων συν το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τον Δήμο μας αυτή την εποχή, με το να αναγκάζετε ογδόντα (80) παιδιά να μεταφέρονται στο γειτονικό Γυμνάσιο της Αντίκυρας, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τεκμηριωμένα ότι πρόκειται για την καλύτερη λύση – εκπαιδευτικά.
Με την παρούσα επιστολή μου σας εκφράζω την εντονότατη  δυσαρέσκεια μου, καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι εκφράζουν και εκπροσωπούν τους πολίτες του Δήμου μας.
Θεωρώ επιβεβλημένη την επαναπροσέγγιση  και επανεξέταση του θέματος και την λήψη απόφασης, η οποία θα εκφράζει την δικαιοσύνη και την ισονομία που απαιτούν οι περιστάσεις, εστιάζοντας πάντα στο όφελος των μαθητών, της εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας και οπωσδήποτε στις απαιτήσεις των σημερινών οικονομικών συγκυριών.
Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμης ενέργειας, απορρέουσας από τις αρμοδιότητες μου ως Δημάρχου.


        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
   ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
 

            ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για το στειρι τιποτα δημαρχε,εκει δεν θα μετακινουνται μαθητες.μετα απο τρια χρονια θα το ξαναθυμηθης το στειρι

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ .ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΦΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι ολοι βιαζεστε και κανετε λαθη οπως ξεχασανε το Στειρη
Μα τα βαζετε με τον Δημαρχον και δεν ακουσα με την κυβερνησιν που οτι θελη κανη ερημην του λαου και βραδια αποφασιζειν και διατασιν - γιαυτο να σας απασχολη μονον ο Δημαρχος και θα λυσετε την δικτατορια ευκολα οταν σταματηση και αλλες λειτουργειες ωστε ανεργεια και χαος να εχουμε μην περιμενετε καλητερες μερες πεταξε η Δημοκρατια τωρα εχουμε Σοσιαλισμο
Και σας ενημερωνω ολοκληρομενα πολιτευματα ειναι η Δικτακτορια/Κουμουνισμος/Σοσιαλισμος και τα τρια εργαζοντε για την δηθεν Δημοκρατια που ειναι το καλητερον και ερωτω γιατι ασχολουμεθα με τα πολιτευματα της φαντασιας και δεν διαλεγουμε την Δημοκρατια μονο χωρις αλλες θεωριες

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ???ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΕΙΣ??Η ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ???